’80

De bildungsroman over twee jonge meiden in de vroege jaren tachtig, waaraan Antoinette Hoes en ik al enige tijd werken, is bijna klaar. Uitgeverij Pluim is de uitgever.

Het gaat over vriendschap

Studio Snugger ontlockt!

Op dit moment wordt het laatste seizoen van Studio Snugger opgenomen in de grote studio in Hilversum. We schreven de teksten tijdens de eerste lockdown en moesten de opnamen uitstellen. Maar binnenkort is het zover: Samen met zijn ‘geleerde’ gasten gaat Sjoerd Snugger weer moeilijke vragen beantwoorden.

Cultuurtekst

Het Nederlands Theaterfestival, de Hortus Botanicus Amsterdam, Fort Kijkduin en Prodemos zijn educatieve en culturele instellingen waarmee ik de afgelopen tijd heb samengewerkt. In opdracht van De Nieuwe Collectie en XPEX maakte ik de teksten waarmee deze instellingen hun verhaal vertellen aan de buitenwereld. Waar sta je voor? Wat is je culturele of educatieve doelstelling? Wie is je publiek en welke tone of voice past daar het beste bij?

De palmenkas van de Hortus Botanicus Amsterdam uit 1912

De Rode kater slankt af!

Sinds enige tijd bestaat de Rode Kater strip van Libelle uit twee plaatjes, in plaats van drie. Dat betekent voor ieder verhaal één beat, voorzet, tussenstap minder.

Eigenlijk is het gewoon beter.

Schrijversleven

Wat men over een schrijver wil weten, weet men meestal niet precies. Het moet iets persoonlijks zijn. Iets droevigs liefst, zoals een dode moeder. Of iets waaruit geëxalteerdheid spreekt, bijvoorbeeld dat de schrijver in haar jonge jaren graag operazanger wilde worden. Maar tegelijkertijd moet de schrijver op ons lijken en kinderen en een man hebben. Ook is het altijd een geruststellend idee dat de schrijver in een comfortabel huis woont in een rustige omgeving, waar zij ongestoord haar werk doet. Een schrijver die meer in het café dan achter haar werktafel zit, wordt gewantrouwd. Het mag dan zo zijn dat tachtig procent van de schrijvers alcoholist is, we hebben toch liever niet dat de schrijver daarmee te koop loopt. En dat doet de schrijver dan ook niet. De schrijver schrijft en loopt haar rondjes door de stad. En daarbij wipt zij nooit even de Hema in om voor dertig euro dingetjes-die-ze-niet-echt-nodig-heeft te kopen.

Nieuwe wijnglazen bijvoorbeeld

Deadline gesigneerd

Op betrekkelijk eenvoudige wijze, kun je nu een gesigneerd exemplaar van Deadline bemachtigen. Maak gewoon gebruik van mijn eigen webshop! Krijg je nog een spectaculaire korting ook. Je kunt nu een exemplaar bestellen voor €9,99, in plaats van de normale prijs van €19,95.

KLIK HIER OM TE BESTELLEN

 

Vals Profiel vanaf 1 november in de winkel!

Verplichte kost voor iedereen met een e-mailadres!

Wie zomaar contacten aangaat op internet kan nog lelijk staan te kijken. Dat merkt ook dierenarts Myrthe, die haast gedachteloos antwoordt op een mailtje van Menno, een oud klasgenoot.

Algauw hebben ze dagelijks contact, en zonder dat Myrthe goed doorheeft wat er gebeurt, is Menno haar leven, haar relatie en haar huis binnengedrongen. Om van hem af te komen moet ze online de strijd met hem aangaan.

Meer weten? www.valsprofiel.nl

Rode Kater in Libelle, Sp!ts en op de I-phone

hallo daar

Sinds februari 2010 schrijf ik de teksten voor de Rode Kater. De jeweetwelkater van Jan, Jans en de kinderen. Kater levert in zijn eigen strip commentaar op de actualiteit en alles wat er in zijn leven gebeurt.

De lente is een moeilijke tijd voor kater omdat iedereen plezier heeft en iets voelt kriebelen, daar waar kater iets moet missen.