De bildungsroman over twee jonge meiden in de vroege jaren tachtig, waaraan Antoinette Hoes en ik al enige tijd werken, is bijna klaar. Uitgeverij Pluim is de uitgever.
Nu in de winkel: Lieve Chris
Als de ME hardhandig een kraakpand in Amsterdam ontruimt, weet de zestienjarige Sasja ternauwernood te ontsnappen. Ze wordt gered door Christina en vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk. Samen groeien ze op in het vervallen Amsterdam van de jaren tachtig, waar krakers en agenten om de ruimte vechten en jonge mensen hun weg proberen te vinden in het mijnenveld van jeugdwerkloosheid, een dreigende kernoorlog en de sleetse idealen van de jaren zestig.
Sasja en Christina zien het leven als een feest. Ze zijn aan niemand verantwoording schuldig over wat ze doen en met wie. Maar juist die onbevangen levenshouding zet de vriendschap zo onder druk dat ze er dertig jaar later nog steeds de gevolgen van ondervinden.
Luister ook de Pluimcast met Sabine van den Eynden
Aangrijpend, filmisch, een rollercoaster, in één ruk gelezen!’ – Paul Ruven
‘Een zorgvuldig opgebouwde, meeslepende roman over vriendschap, liefde en verlies.’ – Renée van Marissing
‘Knalhelder geschreven scènes, vol drama en tijdgeest, waarin twee vriendinnen stuiterend en lachend het echte leven nog even voor zich uitschuiven. Het Mokum van de tachtiger jaren prachtig en met intens plezier beschreven.’ – Ger Beukenkamp
‘Een pageturner. Beeldend en prikkelend geschreven. Ik had graag met de vriendinnen een nachtje willen stappen.’ – Cynthia Abma
Wat Susan zegt:
Studio Snugger ontlockt!
Op dit moment wordt het laatste seizoen van Studio Snugger opgenomen in de grote studio in Hilversum. We schreven de teksten tijdens de eerste lockdown en moesten de opnamen uitstellen. Maar binnenkort is het zover: Samen met zijn ‘geleerde’ gasten gaat Sjoerd Snugger weer moeilijke vragen beantwoorden.
Cultuurtekst
Het Nederlands Theaterfestival, de Hortus Botanicus Amsterdam, Fort Kijkduin en Prodemos zijn educatieve en culturele instellingen waarmee ik de afgelopen tijd heb samengewerkt. In opdracht van De Nieuwe Collectie en XPEX maakte ik de teksten waarmee deze instellingen hun verhaal vertellen aan de buitenwereld. Waar sta je voor? Wat is je culturele of educatieve doelstelling? Wie is je publiek en welke tone of voice past daar het beste bij?
De Rode kater slankt af!
Sinds enige tijd bestaat de Rode Kater strip van Libelle uit twee plaatjes, in plaats van drie. Dat betekent voor ieder verhaal één beat, voorzet, tussenstap minder.
Schrijversleven
Wat men over een schrijver wil weten, weet men meestal niet precies. Het moet iets persoonlijks zijn. Iets droevigs liefst, zoals een dode moeder. Of iets waaruit geëxalteerdheid spreekt, bijvoorbeeld dat de schrijver in haar jonge jaren graag operazanger wilde worden. Maar tegelijkertijd moet de schrijver op ons lijken en kinderen en een man hebben. Ook is het altijd een geruststellend idee dat de schrijver in een comfortabel huis woont in een rustige omgeving, waar zij ongestoord haar werk doet. Een schrijver die meer in het café dan achter haar werktafel zit, wordt gewantrouwd. Het mag dan zo zijn dat tachtig procent van de schrijvers alcoholist is, we hebben toch liever niet dat de schrijver daarmee te koop loopt. En dat doet de schrijver dan ook niet. De schrijver schrijft en loopt haar rondjes door de stad. En daarbij wipt zij nooit even de Hema in om voor dertig euro dingetjes-die-ze-niet-echt-nodig-heeft te kopen.
Deadline gesigneerd
Vals Profiel vanaf 1 november in de winkel!
Verplichte kost voor iedereen met een e-mailadres!
Wie zomaar contacten aangaat op internet kan nog lelijk staan te kijken. Dat merkt ook dierenarts Myrthe, die haast gedachteloos antwoordt op een mailtje van Menno, een oud klasgenoot.
Algauw hebben ze dagelijks contact, en zonder dat Myrthe goed doorheeft wat er gebeurt, is Menno haar leven, haar relatie en haar huis binnengedrongen. Om van hem af te komen moet ze online de strijd met hem aangaan.
Meer weten? www.valsprofiel.nl
Nieuw boek in het najaar van 2010
Zojuist hebben Proper en ik het manuscript voor ons nieuwe boek ingeleverd bij uitgever en meelezers. Die mogen er een paar punten en komma’s in verzetten en dan snel naar de drukker ermee.